Ingrediente
Pentru blat:
8 oua
8 linguri faina
8 linguri de zahar
2 linguri de cacao
Pentru crema:
250 gr. frisca batuta
2 galbenusuri
2 linguri ciocolata alba rasa
4 banane
Pentru sirop:
100 gr. zahar
1 ceasca apa
Pentru galazura de ciocolata(la rece):
150 gr. zahar pudra
3 linguri cacao
3 linguri lapte rece
5-6 linguri de margarina fiarta
cirese sau visine din compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minutPentru blat:Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema.Se adauga faina si cacaua,se amesteca si se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace,este gata cand trece testul cu scobitoarea.Se scoate din forma numai dupa ce s-a racit.Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut la foc din zahar si apa.
Pentru crema:Ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile.Se adauga frisca si se amesteca foarte bine.Din crema se opresc 5 linguri pentru decor iar restul cremei se intinde pe o jumatate a blatului insiropat,se aseaza bananele taiate pe lung,se acopera cu a doua jumatate a blatului.
Pentru glazura:Se amesteca zaharul pudra cu cacaua,laptele rece si cu margarina fiarta si se pune peste tort.
Decor:Cu ajutorul seringii speciale pentru creme se orneaza tortul cu restul cremei pastrate,se pun ciresele si se da la rece pentru cateva ore. Atentie:dupa fiecare taietura se spala cutitul cu apa rece.